August 19, 2009

Kisfilmjeim - 1.

A menedék
A menedéket áprilisban készítettük, a történetet tíz perc alatt kellett kitalálnom, ami egyébként eredetileg két szálon futott volna, de (és utólag azt mondom, szerencsére!) nem így alakult.
A városi könyvtár által érkezett hirtelen felhívás után azt hiszem, két hetünk volt leadni a filmet. A verseny témája a mai fiatalság, időben 3 perces játékidő volt megszabva, ehhez ragaszkodtunk is (bár rajtunk kívül kb. senki más nem).
Végül is elkészült életem legelső kisfilmje, ezzel a zsűri az én filmemet találta legjobbnak, így pár héttel később a filmben szereplő lánnyal volt szerencsénk ellátogatni többek között a Duna TV-hez is.
Azt hiszem, jó indulás volt ez, azóta sok más dolgot újragondoltam, és úgy érzem, most már lassan körvonalazódik, hogy mi is ilyenkor a feladatom rendező titulus alatt. Persze tanulni mindig tanul az ember, a másik két filmmel kapcsolatban pedig mindez halmozottan igaznak bizonyult.
(A stáblistát újra elkészítettem a Diákfilmfesztiválra, az egy picit elfogadhatóbb lett, mint ez a sok otromba karakter.)

A film rövid tartalma:
Kábulat, mámor szédülés: a fehér gyógyszeres doboz tartalma. Ám a szer elfogy, s mielőtt a gyönyör elpárolog, ki kell lépned szobádból, hogy visszaszerezd az élvezetet, a végső menedéket.

A kisfilmjeim megtekinthetők Szemendrey István blogján is, s ugyanott megtalálhatók természetesen István kisfilmjei is.




*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment