December 26, 2009

Karácsony Woody Allennel

Mivel a karácsonyi időszakban mindenkit békén kívánok hagyni soraimmal, valószínűleg csak holnap fejtem ki lemondó véleményem a Négy karácsonyról. Addig (is) kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek (pláne azoknak, akik rendszeresen olvasnak :), és a szavazás véget értével leközlöm a végeredményt.

A kérdés úgy szólt, Woody Allen mely új, európai filmjét kedvelitek leginkább. Nagy meglepődésre minden filmje kapott legalább egy voksot, még a Füles is, melyet a legkevésbé részesítenek előnybe a kritikusok. Íme a végeredmény:

  • Az első helyen természetesen a Match Point szerepel, melyben a gyönyörű Scarlett Johansson válik az események elsőszámú áldozatává.
  • Allen tavalyi filmje, a Vicky Cristina Barcelona végzett a második helyen: a spanyolok rémületére a film egész jó visszhangot kapott a szakmától, ráaádásul a közönség is szerette (kiváltképp Scarlett Johansson és Penélope Cruz bizonyos jelenetét).
  • A harmadik lett a 2 szavazattal rendelkező Füles, melyért valamiért nincsenek oda a nézők, bár szerintem nagyon korrekt, ízig-vérig Woody Allen-stílusú mozi. Szintén múzsájával, Scarlett Johanssonnal.
Jonathan Rhys Meyers és Scarlett Johansson a Match Pointban

Az újabb szavazások a Golden Globe-díj jelöltjeivel kapcsolatos kérdések: a kérdésekre egészen január 17-ig lehet válaszolni, amikor is feltárulnak az Oscar előszobájának kapui.
*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment