January 17, 2010

15. Critic's Choice Awards

A január 15-én megrendezésre került díjátadó gála tökéletesen észhez téríti és visszarántja a valóságba azokat az embereket, akik újra és újra elhiszik, hogy egyszer végre azon alkotások kapják majd az elismerést, amely megérdemli, melyek valóban megérdemlik.
Bár meg kell hagyni, a Critic's Choice Awards még csak finoman, egy-egy meghökkentő eredménnyel indikálta, hogy mire számíthatunk az Oscar-díjátadón, hisz néhány elkeserítő díjon kívül viszonylag "igazságos" végeredmény született, ha használhatjuk ezt a képlékeny szót ilyen helyzetekben.

Meryl Streep-et Julia Child pazar megformálásáért díjazták

A legjobb film díját A bombák földjén című háborús film nyerte el - szerintem teljes joggal. Igazán remek hír, hogy a film rendezőnője, Kathryn Bigelow is díjat kapott, kenterbe verve James Cameront vagy Quentin Tarantino-t. A legjobb színész ezúttal Jeff Bridges lett, míg a nőknek osztozkodniuk kellett: Meryl Streep és Sandra Bullock egyaránt az est nyertesei. Kiábrándító, hogy a legjobb akciófilm díját az Avatar kapta meg a District 9 vagy a Becstelen brigantyk helyett, de a legviccesebb az, hogy a legjobb filmzene díjával a Fel! zeneszerzőjét tüntették ki, és maga a legjobb animációs film is a Fel! lett olyan csodálatos művek helyett, mint a Coraline és a titkos ajtó.

A teljes lista a jelöltekkel együtt itt olvasható.

*Csernák Ákos

2 comments:

borosta said...

szia, nagyon tetszik a blogod, fel is rakom magamnak azok közé, amiket olvasni szoktam, és ha lesz időm kommentelem, és nyomon követem. ajánlom magamat. borosta (filmelmeny.freeblog.hu) neked is, remélem majd még tudom emelni a színvonalat magam miatt, hogy javuljon a meglátásom, csak most vizsgázgatok. még egyszer csak gratulálni tudok ehhez a bloghoz.

Atonemovie said...

Köszöntem. Viszont gratulálok a Tiédhez!

Post a Comment