January 31, 2010

"Csak tánc és jazz!"

Ha indítanék a blogban video-rovatot (márpedig miért ne), akkor bizonyára olyan filmes anyagok kerülnének be, mint a Chicago nyitójelenete.
Ezzel a rendkívül fontos jelenettel egy csapásra eldőlt, hogy a Chicago az évtized azon alkotása lesz, melyre sallang nélkül mondhatjuk: musical. A videóban az is bebizonyosodik, hogy Catherine Zeta-Jones valódi színésznő, ami azért nagy szó.
Jones kikötötte a casting során, hogy csak akkor szerepel a filmben, ha ő adhatja elő az All That Jazz-t, levágatta a haját, hogy még az ellenszenves nézők (valljuk be, sokan vannak) számára is megkérdőjelezhetetlen legyen, hogy ő táncolja végig az összes jelenetét. A radikális lépések következménye egy talán nem megérdemelt Oscar-díj, egy karrier félbetörése, de a jó oldalát tekintve itt van egy zseniális táncjelenet kiváló koreográfiával és valódi színészi teljesítménnyel, valamint olyan káprázatos operatőri munkával és világítással, amit én filmen azóta sem láttam. Ha valaki igen, azt megkérem, hogy értesítsen. Addig pedig... Csak tánc és jazz!



*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment