October 12, 2008

Semmi sem marad a kés alatt


Kritikai szempontból az egyik legelismertebb sorozat, a Nip/tuck azonban a legfrissebb információk szerint mégis a végét járja.
A szókimondó, "zavarba ejtően tökéletes" széria úgy tűnik, hamarosan végleg lekerül a képernyőkről. A 6. évad (mely igazából még az 5.-hez tartozna) Januárban indul a Fox csatornán, és a maradék 8 rész kerül képernyőre. A Fox ezen kívül még berendelte az utolsó 19 epizódot, mely 2010 és 2011 körül várható.

A befejezés okát egyelőre még csak találgatni lehet, bár tény, hogy a 14 részes 5. évad egy hatalmas történetbeli csavarral indult, és ez bizony a minőségen is visszavetett valamelyest.
A Kés/alatt eddig sem könyvelhetett el magának nagy nézőszámot (3-4 millió körül mozgott általában, míg a Lost, Dr. House, Született feleségek és egyéb sorozatok nagyjából 10-15 milliós nézőszámmal büszkélkedhetnek, de House már szerepelt 19 fölött is), úgy tűnik, az 5. évadra ez még lejjebb kúszott.
Ryan Murphy, aki jelenleg Nicole Kidman-el és Naomi Watts-al dolgozik a Need című drámán, hála az égnek végigviszi a sorozatot mint "creator".
Mindenesetre 27 részen keresztül még mindenképp rághatjuk a körmünket a TV-képernyők fölött, a befejezés még bőven a jövő zenéje, és még változhatnak is a dolgok.

A 6. évad promójából ítélve megmarad az a bizonyos Nip/tuck-feeling (ami az 5. évadban néhol kiveszett), de elnézve a képsorokat, talán máris érthetővé válik, miért fejezik be a sorozatot... Úgy tűnik a szereplők nagy része marad, a mackós nénivel, Colleen-al az élen.

*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment