December 30, 2009

Az AtoneMovie Blog egy éve számokban

Negatív elfogultságomnál fogva szöveges értékeléssel nem, helyette néhány számmal és egy csokor köszönettel próbálom összegezni az elmúlt egy évet.

Mit beszélek, úgysem tudom megállni, hogy ne kommentáljak egyes eseményeket. Tény, hogy néhány mélypont után helyreállt a blog vérkeringése, örülök annak, hogy egyre több a látogató, akad pár rendszeres látogató és lassan, de biztosan gyarapodnak a hozzászólások. Mondhatni sikerrel indult az olvasókkal való kapcsolatteremtés. Letisztázódott a blog arculata: filmtörténeti és filmesztétikai ismeretek nélkül nem kívánok abszolút helytálló kritikákat megfogalmazni. Élre törő szándékok helyett célom annyi, hogy egyszerű filmnézőknek egyszerű filmnézői szemszögből írjam meg véleményeim az egyes alkotásokról. Egy év alatt sokat fejlődött írásom, melynek persze még mindig van hová fejlődnie, de összehasonlítva a legelső, végtelenül elfogult kritikákat a mostaniakkal, talán sikerült magam felvérteznem némi objektivitással és gazdagabb szókinccsel.
S nem tudom megállni, hogy ne hálálkodjam ezúton a Filmkatalógus kemény magjának, annak a maréknyi végtelenül intelligens fórumozónak, akiknek filmekhez való viszonyuk, véleményformálásuk elindított azon szükség útján, hogy én is írjak. Kétségtelen, hogy a blog születését a Filmkatalógus egyes figuráinak köszönhetem. Az utóbbi időkben pedig a kettő közösen erősíti bennem a tudatot a továbbtanulást és céljaimat illetően.

Félretéve az érzelgősséget, nézzük az adatokat, avagy mit értünk el 2009-ben:
  • született 99 bejegyzés (ezzel együtt)
  • mindebből 39 filmkritika
  • létrejött lapfül-rendszer
  • témákba rendszerezve letisztultabbá és áttekinthetőbbé vált az oldal
  • twittert helyeztem el a rövidebb filmes tartalmak közléséért
  • alkalmaztam jó néhány új sablont, melyeket tíz percen belül visszaállítottam a hagyományos feketére :)
  • jó pár látogatót, olvasót, rendszeres olvasót szerzett a blog
  • több hozzászólással megtoldva
  • számokban kifejezve január elsején 300 látogatóm volt, január elsején 7900 látogatóm lesz

Megköszönni viszont nem fogom mindezt. Nem nekrológot írok: a blog még korántsem fejezte be működését, sok elérendő cél vár még az oldalra. A jövőt tekintve továbbra is elsődleges célom az olvasókkal való kapcsolat megteremtése, és talán társírót is szívesen fogadnék, de ez még odébb van.

Mivel még az évből hátravan egy napunk, és épp egy híján van 100 bejegyzés és 40 filmkritika a blogban, holnap egy, idén utolsó filmes bejegyzéssel zárom a blogos évet.

*Csernák Ákos

2 comments:

rpepe said...

Gratu az oldalhoz! Nekem nagyon bejön! :D

csillag said...

Igényes, komoly, összeszedett honlap. Örülök, hogy rátaláltam. Viszlát!

Post a Comment