July 13, 2010

FilmMagazin július


Rég volt már, hogy cikkem jelent meg a Filmmagazinban, de a júliusi számban épp annyira szidtam össze és vissza az új Rémálom az Elm utcábant, ahogy azt megérdemli. Tartom, hogy botrányos félresiklás, ami a horror nyomában sincs, de mindent tetéz, hogy a tinik aktuális kedvenceit (értsd: 6 hónap népszerűség) pofátlan előnyben részesítették egy olyan alakhoz képest, mint Jackie Earl Haley, aki az Apró titkokban zavarba ejtően hihető volt.

Csak most látom, hogy A köz című cikkem is bekerült a lapba. Erről nem tudtam, de azért örülök. Ebben az írásban épp azt fejtegettem, hogy társadalmunk netes közösségalapúvá válása milyen hatást gyakorol a filmvilágra.

A magazinban ezen kívül A szupercsapat című filmről találtok összefoglalót, illetve egy Christopher Nolan-portrét is olvashattok. Az ő nevét nem elég önmagában megjegyezni: jó, ha a filmkedvelőknek van némi mélyebb ismeretük az igencsak meghatározó rendező munkásságát tekintve. A továbbiakban Shrek 4, Alkonyat 3 és Toy Story 3 kritika, melyek közül némi jó ízléssel megáldva nem nehéz kiválasztani azt, amelyiket a mozi pénztáraknál szívesen támogatnánk. A Ha/Ver kritikát követően a Krisztus utolsó megkísértése című, Martin Scorsese rendezte filmmel kapcsolatban okulhatunk.

A magazint itt töltheted le.
Jó olvasást!

*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment