August 19, 2010

2, 7

Két előzetessel búcsúzom pár nap erejéig a blogtól és az olvasóktól. Nagyjából egy hét múlva térek vissza, és addigra talán kellően leépítem az agyam, hogy a Salt ügynök című elkeserítően rossz álkrimiről háromnál több értelmes mondatot tudjak írni.

Addig gyönyörködhettek az ehhez a kísértetiesen szép poszterhez kapcsolódó előzetesben. Helyettem is, mert én nem merek, és nem is akarok megnézni Darren Aronofsky új filmjéből képkockát a mozivásznon kívül. Az előzetes láttán sokakat elöntött a remény, engem pedig ez a jelenség erősít meg abban, hogy Aronofsky ismét valami rendkívülit alkot a Fekete hattyúval.



A második előzetes egy igaz történetet feldolgozó filmé. Egy, a Bush-kormányt a New York Times-ban elítélő férfit úgy próbál láb alól eltenni a Fehér Ház 2003-ban, hogy leleplezik a férfi nejének CIA-ügynök-voltát. A mocskos húzást és következményeit örökíti meg a Fair Game című film - mindig nagyszerű színészekkel és Doug Liman rendezésében, aki legutóbb a Hipervándor nevezetű CGI-hányadékot alkotta idézőjelben. Remélhetőleg ezen filmjébe már több értelem szorul. A trailer számomra sokat ígér, ami már semmire sem garancia, hisz a Salt ügynök előzetese is bizakodásra adott okot.




*Csernák Ákos

No comments:

Post a Comment