July 29, 2010

Csütörtöki Cinema Italiano (+UPDATE)

A Nine-hoz fűződő érzéseimet már sosem fogom megfejteni, hisz a filmet alapvetően nem szerettem, a légköre mégis vonz. Ebből kifolyólag alkottam egy Penélope Cruz - Kate Hudson mash-upot, már csak azért is, hogy közelebbről is megtapasztalhassam a Nine vágócsapatának zsenialitását. Puzzleszerű képeik szinte vonzzák egymást, nekem pedig épp "csak" helyre kellett őket tennem a vágóprogramban. Bár nem tagadom, fáradtságos munka volt, mégis jó érzéssel írom ezt a bejegyzést.
A videó megtekinthető az ugrás után.






UPDATE
Ha csütörtök Cinema Italiano, akkor péntek Nicole Kidman és az Unusual Way!




*Csernák Ákos

3 comments:

borosta said...

nem felejtkezünk meg rólad, néha rá szoktam nézni a blogodra, csak mindenkivel megy mostanában az idő. én azon kaptam most magam, hogy megint a távol-keleti filmek korszakom élem, és munka mellett csak azt tudom élvezni.
most néztem meg a Nine-t néhány napja, de nem voltam annyira elragadtatva tőle, meg fogom valamikor nézni a 8 és 1\2-et. meg nekem is megy most az önművelés a filmvilágot olvasgatom.

Atonemovie said...

Persze, mindenki el van foglalva mostanság. És az idő tényleg rohan, nem győzök ámuldozni, hogy gyakorlatilag augusztust írunk.
Hm. A távol-keleti filmeket még annyira nem ismerem, mint szeretném. A Nine-t amúgy én sem szerettem egy az egyben, mert kaotikus és csapongó, de vágni jó. :)
Az Otto e mezzo nagyszerű film, bár én már egy éve láttam, és akkor szerintem még éretlen voltam hozzá.

borosta said...

nehéz hozzájutni a távol-keleti filmekhez az a baj, most nekem szerencsém van Wong Kar-Wai műveivel, és pótlom a hiányt a Csungking expressz (érdemes megnézni, mert rengeteg ötletet ad, hogyan szűkisd a teret, zseniális ahogy kerüli a nyílt téren is a nagy totált) és a Vadító szép napok voltak meg eddig zseniálisak, postoltam is róluk. a bukott angyalkákra vagyok nagyon kíváncsi most. de be van spájzolva a takashi féle bábuk is, meg Zeng Yi-mou wuxiái, majd megyek vissza a korábbi értékesebb jellemrajzzal bíró művei felé. a nineval az a baj, hogy olyan, mintha öncéluak lennének a számok, nincs meg benne a kohézió, vágni viszont biztos jó lehet, én is szívesen csinálnék ilyesmit, mert most próbálom a profilomat bővíteni, mert a kortás művészet alatt érdekelnek a kisfilmek és egyéb is.
csak úgy néz ki, hogy néhány sráccal összeállok a factory bloghoz, ami jó, csak az is plusz munka lesz (persze örömmel vállalom).

Post a Comment