August 12, 2010

Soha többet nem nézek TV2-t.

Ezt már pár hónappal ezelőtt kijelentettem az RTL Klub esetében is, köszönhetően ennek az emberi intelligenciának vállszélességgel hátat fordító, bődületes baromságnak:


Szex és Balassagyarmat


Csakhogy vannak dolgok, amik az esztétikai szempontból aligha jellemezhető Szabó Patríciát is alulmúlják. A beszédhibás, a színészkedéshez még Sarah Jessica Parkernél is kevésbé értő médiaszenny, aki Fanta narancsot iszik a boros pohárból, és a világ bármely pontján, hátrakötött kézzel és bekötött szemmel bármilyen boltot ki tud nyittatni, sajnos nem sokáig tartotta meg előkelő pozícióját a hazai kereskedelmi tévék legaljai című megmérettetésben.

Bővebben az ugrás után.



Beszállt a mindig második TV2, aki kivételesen felülkerekedett minőségben, igényességben és tartalomban egyaránt a rivális RTL Klubon. Ugyanis egy életét elunó, tizenöt éves számítógépkocka úgy vágta át az Aktív stábját, ahogy volt pofája, és ahogy a TV2 ezt hagyta. Ő eladta, a TV2 leadta, most pedig megy rájuk a jól megérdemelt össztűz.


Counter Strike kockulástól Lady Gaga Alejandro-jáig

Vezekényi Laci - aki amnéziája miatt elfelejtett magyarul beszélni és írni - két év alatt megtanult angolul, megnyert egy Counter Strike világversenyt, profi szintre fejlesztette animációkészítő képességeit, feltöltött egy videót a YouTube-ra, ami annyira megtetszett Lady Gaga menedzserének, hogy végül ez a srác készítette el a Bad Romance egy jelenetét; Gaga legutóbbi klipjét, az Alejandro-t pedig teljes egészében ő készítette el tetőtéri kis lakásában. A riportból kiderül, hogy tehetségénél fogva a srác képes reggelit, ebédet, sőt vacsorát is készíteni, majd apja, megható vallomásakor elejti, hogy fia akár Nobel-díjat is kaphat. A srác végül szemrebbenés nélkül azt tolja a kamerának, hogy visszautasított egy hollywoodi produkcióval kapcsolatos ajánlatot, mert neki "nem nagyon tetszik ez a... témakör, amibe játszódik a film".
Az alig kiszínezett sztori mögötti valóság a következő: a videón jól látható a gyerek videokártyájának típusa, amiért itthon akkor sem kell 20 ezer forintnál többet fizetned, ha vérhülye vagy, és hagyod magad átverni az üzletben. Ilyennel aligha készít akárki igényes 3D-animációt. A pályázati kisfilmet valójában egy orosz srác készítette, akinek a TV2 malőrje óta a füle kettéáll a dühtől. Azt, hogy László valóban tud-e reggelit, ebédet, sőt, akár vacsorát készíteni, még nem tudta cáfolni avagy alátámasztani a Puruttya Blog.

A videó elején a tisztelt műsorvezető "állítólag"-ozása, a végén pedig hanghordozása és arckifejezése azt sejteti, hogy a TV2-nél tudtak a baromságról.
Én mindenesetre nem hibáztatom Vezekényi Lacit. Ő csak kihasználta a kereskedelmi tévék inkompetenciáját, és rávilágított, hogy a tévék képesek mindennemű retkes, helyét meg nem álló információtömeget ránk zúdítani, mi pedig el is hisszük nekik (lásd: kommentek). Ezen kívül úgy hülyítenek, ahogy tudnak, és... Nem, most már nem úgy, ahogy akarnak. Innentől kezdve Power OFF, és balsors mindegyikre, aki átengedett egy ilyen riportot!

*Csernák Ákos

1 comment:

Anonymous said...

mind2 kész szánalom...

Post a Comment